Aniversare cu mare fast in familia regala a Romaniei. Regele Mihai implineste 90 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Peste 9 zile Majestatea Sa Mihai Intai implineste 90 de ani, iar pentru acest moment unic pregatirile sunt in toi.

Apropiatii vor organiza un sir de festivitati care vor culmina cu dineul oficial, programat la Palatul CEC in seara zilei de 25 octombrie. Peste 120 de invitati cu sange albastru din Europa si Asia si-au confirmat participarea.

Pe tot parcursul saptamanii vor avea loc lansari de volume, expozitii de fotografie si pictura, ceremonii, dar si concerte in onoarea regelui. Ziua de 25 va fi una iesita din comun.

Dimineata, Majestatea Sa va participa la sedinta solemna a camerelor reunite ale Parlamentului, iar seara, alaturi de intreaga familie regala, va urmari spectacolul de gala organizat la Opera Nationala.

"Va putea fi urmarita gratuit de bucuresteni in parcul din fata Operei Nationale, unde Primaria va instala ecrane pentru ca spectacolul sa poata fi urmarit si in aer liber de aproximativ 500 de persoane", a declarat Alexandru Oprean, cancelar Casa Regala a Romaniei.

Citește și
Regele Mihai I si Principesa Margareta
Motivul pentru care Casa Regala a Romaniei a rupt legatura cu Hohenzollern
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Doua ore mai tarziu, la ora 21:00, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana vor fi gazdele dineului oficial. In Holul Central al Palatului CEC sunt asteptati reprezentanti ai familiilor regale din Europa si Asia.

Un eveniment similar, organizat de Casa Regala a Romaniei, a avut loc in 2008, atunci cand regele si regina si-au serbat nunta de diamant sau 60 de ani de casatorie.

Alaturi de majestatile lor au fost atunci 1.000 de oaspeti.

Printre ei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Majestatile Lor Regele Simeon al II-lea al Bulgariei si Regina Margareta, Regele Constantin al II -lea al Greciei si Regina Ana-Maria, Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei, Altetele Lor Regale Principele Alexandru al II-lea al Serbiei si Principesa Ecaterina.

Cei mai multi au confirmat si acum prezenta la Bucuresti.

Regele Mihai s-a nascut la Sinaia in 25 octombrie 1921 ca fiu al Principelui Mostenitor Carol si al Elenei, principesa de Grecia si Prusia. Este singurul sef de stat in viata care a condus o tara participanta la cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In aceeasi zi romanii serbeaza si Ziua Armantei Romane.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Casa Regala a Romaniei, gazda unei petreceri cu sute de invitati
Casa Regala a Romaniei, gazda unei petreceri cu sute de invitati

Evenimentele se tin lant pentru Casa Regala a Romaniei. Palatul Elisabeta este gazda unei petreceri cu sute de invitati. Regele Mihai a fost intampinat cu aplauze de oaspetii care au vrut neaparat sa-si faca o poza alaturi de Majestatea Sa.

Motivul pentru care Casa Regala a Romaniei a rupt legatura cu Hohenzollern
Motivul pentru care Casa Regala a Romaniei a rupt legatura cu Hohenzollern

VIDEO. Ioan Luca Vlad, avocatul Casei Regale a Romaniei, a explicat pentru Pro TV care sunt motivele pentru care Regele Mihai a luat astazi o decizie istorica, de rupere a legaturilor cu Casa de Hohenzollern.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.